sunnuntai 31. elokuuta 2008

Paluu Orijärvelle


Tavoitteeni on vähitellen täydentää sukututkimustani taustoittamalla ja keräämällä informaatiota alkuperäisiltä tapahtumapaikoilta. Tämä on kuitenkin heti alkuunsa osoittautunut helpommin sanotuksi kuin tehdyksi! Kirkkonummen kirjasto oli joko hävittänyt - tai ainakin hukannut Erlaksen pienoismallin, josta kaikeksi onneksi on säilynyt pari pihapiiriä esittävää valokuvaa Munkinmäen lukiolaisten netissä julkaisemassa kotiseutututkimuksessa. Hieno juttu ja iso plussa näille lukiolaisille!

Murheellista oli todeta, että Kirkkonummen hautausmaan vanhimmat haudat olivat 1800 -luvun viimeisiltä vuosilta. Näitä vanhemmat on tylysti otettu uusiokäyttöön ilman mitään tietoa kenelle ne aikoinaan ovat kuuluneet. Tee siinä nyt sitten jotain tutkimusta kun seurakuntaa kiinnostaa vain yliyönkorko ja kirkkomaan hyötykäyttö!

Kiskossa oli sen sijaan kauniissa ja hyvin hoidetussa ympäristössä vanhempia hautoja. Siellä lepäsivät muun muassa vierekkäin elinikäiset ystävykset rovasti ja ruustinna Lovisa Laurell (s. 1799) sekä Johan ja Anna Elisabet Willde, o.s. Grönroos (s. 1800).

Ei kommentteja: